Wolin z rybą na talerzu
Wolin z rybą na talerzu to kampania edukacyjno-promocyjna, w której 21 października 2025 r. wzięli udział uczniowie klas IV - VIII Szkoły Podstawowej im. Bolesława Chrobrego w Golczewie oraz Szkoły Podstawowej w Wysokiej Kamieńskiej. Inicjatorem tego wydarzenia był pan Marek Piotrowski i Prezes Wolińskiego Stowarzyszenia Rybaków pan Jacek Kowalczyk.
Celem przedsięwzięcia jest promocja wiedzy na temat ryb żyjących w polskich wodach, zwiększenie świadomości na temat akwenów wodnych oraz żyjących w nich organizmów, zwrócenie uwagi na zdrowy tryb życia, w którym ryby i przetwory z rybołówstwa mogą mieć znaczący udział.
W ramach realizacji projektu została przeprowadzona multimedialna lekcja biologii, podczas której w ciekawy i nowoczesny sposób przekazano uczniom wiedze na temat ryb, ich środowiska oraz życia. Po krótkim wykładzie uczniowie zostali zaproszeni do odwiedzenia stanowisk, na których poznawali zasady zdrowiej diety, rodzaje akwenów wodnych, łowili ryby, poznawali gatunki ryb, wybrali się na wirtualną wycieczkę po kutrze. A wszystko to za sprawą nowoczesnych technologii. Na zakończenie spotkania każdy uczestnik otrzymymał pyszną kanapkę z rybką.
Udział w inicjatywie Wolin z rybą na talerzu pozwolił naszym uczniom zdobyć nową wiedzę i docenić walory kuchni z wykorzystaniem rodzimych gatunków ryb.
Dziękujemy organizatorom i partnerom projektu za inspirujące zajęcia oraz zaangażowanie w promocję zdrowych nawyków żywieniowych wśród młodzieży!
Wolin z rybą na talerzu to kampania edukacyjno-promocyjna, w której 21 października 2025 r. wzięli udział uczniowie klas IV - VIII Szkoły Podstawowej im. Bolesława Chrobrego w Golczewie oraz Szkoły Podstawowej w Wysokiej Kamieńskiej. Inicjatorem tego wydarzenia był pan Marek Piotrowski i Prezes Wolińskiego Stowarzyszenia Rybaków pan Jacek Kowalczyk.
Celem przedsięwzięcia jest promocja wiedzy na temat ryb żyjących w polskich wodach, zwiększenie świadomości na temat akwenów wodnych oraz żyjących w nich organizmów, zwrócenie uwagi na zdrowy tryb życia, w którym ryby i przetwory z rybołówstwa mogą mieć znaczący udział.
W ramach realizacji projektu została przeprowadzona multimedialna lekcja biologii, podczas której w ciekawy i nowoczesny sposób przekazano uczniom wiedze na temat ryb, ich środowiska oraz życia. Po krótkim wykładzie uczniowie zostali zaproszeni do odwiedzenia stanowisk, na których poznawali zasady zdrowiej diety, rodzaje akwenów wodnych, łowili ryby, poznawali gatunki ryb, wybrali się na wirtualną wycieczkę po kutrze. A wszystko to za sprawą nowoczesnych technologii. Na zakończenie spotkania każdy uczestnik otrzymał pyszną kanapkę z rybką.
Udział w inicjatywie Wolin z rybą na talerzu pozwolił naszym uczniom zdobyć nową wiedzę i docenić walory kuchni z wykorzystaniem rodzimych gatunków ryb.
Dziękujemy organizatorom i partnerom projektu za inspirujące zajęcia oraz zaangażowanie w promocję zdrowych nawyków żywieniowych wśród młodzieży!

Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!